Staphorst onderuit bij Eemdijk

Spakenburg- Staphorst heeft de forse thuisnederlaag van vorige week tegen Swift niet recht kunnen zetten. Ook uit bij Eemdijk konden de geel-blauwen nauwelijks een vuist maken en verloren verdiend met 2-0. Voor rust kwam Staphorst al op achterstand en toen na de pauze Chris van Houten er vanaf moest met rood was het pleit beslecht. De toegekende penalty betekende 2-0 en de beslissing.

Eemdijk begon veel beter aan de wedstrijd dan Staphorst en kreeg ook de eerste kansen. Dat resulteerde uiteindelijk in de 16e minuut al in een voorsprong via De Graaf die de bal vanaf randje 16 heerlijk binnen schoot, 1-0. Staphorst kon daar voor de pauze aanvallende weinig tegenover zetten en kwam niet verder dan enkele schoten van Martin van 't Ende die weer terug is na een blessure.

Na rust was het iets beter van Staphorst-zijde, maar meer dan dreigend konden de bezoekers niet worden. De grootste kans was wellicht voor Martijn Brakke in de 63e minuut, maar hij zag de keeper tijdig uit zijn goal komen en redden. Zes minuten later werd het duel beslist toen Chris van Houten hands maakte en met rood eraf moest. De toegekende strafschop werd door Bas Beumer benut en betekende 2-0. Die tik kwamen de tien van Staphorst niet meer te boven. In de slotfase moest ook Eemdijk nog met met tien man verder na de 2e gele kaart voor Jaap de Graaf, maar spannend werd het daar niet meer door.