‘Grote kans dat volgend jaar een tweede Meppeler kubb kampioenschap komt’

Het eerste Meppeler kubb kampioenschap zit erop. 32 Teams waren zondag vroeg uit de veren om blokjes om te gooien in het Wilhelminapark. FC Schonewille versloeg de meeste tegenstanders en ging met de eerste prijs naar huis.

Eigenlijk zou het kubbtoernooi om stipt half tien beginnen, maar dat was voor veel deelnemers toch best vroeg. Twintig minuten later waren de meeste teams compleet en konden de wedstrijden beginnen. Familieleden, buren en vrienden probeerden de blokjes van de tegenpartij met houten stokjes omver te gooien. Als dat lukte, moest alleen de ‘koning’ in het midden van het veld nog om en was de winnaar bekend.

Tussen de wedstrijden door werd er flink afgehaald bij de kraam van Herberg ‘t Plein. Vooral bekers koffie en thee - waaraan de handen werden opgewarmd - waren populair op de koude zondagochtend.

De organisatie, Sportkoepel Meppel en Meppel Actief & Gezond, kijkt terug op een geslaagde dag. ‘Het is voor ons natuurlijk de eerste keer dat we dit organiseren, dus we wisten niet precies hoe het zou verlopen. Maar het was heel gezellig’, aldus Jaap van der Niet. ‘De kans is groot dat er volgend jaar een tweede editie van het kubbtoernooi komt. Misschien dat we dan wel iets later beginnen.’