Nieuw veld MSC-Amslod blijkt te 'fragiel' voor Drentse derby

Meppel - De afgelasting van de Drentse voetbalderby tussen de hoofdklassers MSC-Amslod en Hoogeveen zorgde zondag voor gefronste wenkbrauwen, maar is volstrekt logisch. Dat meldt MSC-voorzitter Arjan Jonkers.

Het had de laatste twee dagen niet overvloedig geregend, op zaterdag werd er ook haast geen wedstrijd afgelast en toch was daar aan het eind van de zondagochtend ineens de mededeling dat deze Drentse hoofdklassestrijd niet doorging, omdat het nieuwe veld dat niet aankon.

Drainage

Onder meer tegenstander Hoogeveen verbaasde zich erover op Twitter. ‘Vrijdag lazen we nog veelbelovende verhalen over het nieuwe hoofdveld van MSC’’, meldt de officiële account van deze hoofdklasser. In de afgelopen zomer was het veld van MSC (na veertig jaar) volledig vernieuwd, inclusief een nieuwe drainage.

En juist die nieuwigheid heeft de Meppelers parten gespeeld, zegt voorzitter Jonkers. ‘In feite moet het veld eerst inklinken. Er is de afgelopen weken veel regen gevallen en daardoor is de ondergrond nog steeds erg nat, ook al was het de laatste dagen grotendeels droog. De voorspelling was dat het zondagmiddag nog even flink zou gaan regenen en dat was letterlijk de druppel. Het nieuwe veld is te fragiel daarvoor. Er was een groot risico dat het veld daardoor volledig kapotgetrapt zou worden. Daarom heeft de gemeente het veld terecht afgekeurd. We hebben nog overwogen om uit te wijken naar het veld van FC Meppel, maar dan zouden we waarschijnlijk dat veld vernielen en daar zit ook niemand op te wachten.’