Ongeïnspireerd herenteam Meppel AZ verliest kansloos

Meppel Het was een zware zaterdag voor de volleybalheren uit Meppel. Er werd met 0-4 verloren van het derde team van Voorsterslag/VC Zwolle. De ploeg uit Zwolle speelde vier sets erg zakelijk uit, terwijl MAZ hooguit twee sets nog even mee kon doen. Coach Wietze Engwerda zal zich afvragen waarom hij niet eerder naar de kantine is gegaan…

Door een blessure begon Hans Korthuis op de bank. Hij werd vervangen door Tarik Silic. Zwolle zette meteen aan en had al snel een voorsprong in de wedstrijd. De passing van Meppel had flink te lijden door de service van de Zwollenaren, passer/loper Matthijs Talen compenseerde dat met zijn aanval. Toch was de eerste set vrij snel gespeeld en won VC Zwolle met 25-17.

Tactische verandering

De tweede set was een herhaling van zetten, ondanks tactische veranderingen. De block stond aan de kant van Meppel niet goed, terwijl Zwolle juist goed blokkeerde. Herm Langendijk had nog een aantal reddingen achterin, maar voorin werden er geen punten gepakt. De Meppelers deden het uiteindelijk iets slechter: ze verloren nu met 25-16.

Na nog enkele kleine wijzigingen is Meppel AZ met goede hoop begonnen aan de derde set, maar helaas leek het niet beter te worden. Libero Julian van der Vegt probeerde spelverdeler Harmen Auke Hoest te bereiken, maar dat viel niet mee met een tegenstander die zin had in een puntenfestijn. Daardoor werden de midspelers Jouke Loff en Ron Koers niet bereikt. De team uit Meppel zet de trend voor en verliest de derde set met nog een punt minder: 25-15.

Gekraakt

Meppel AZ lijkt dan gekraakt. Iedereen leek zich te realiseren dat het spel van Meppel niet ging verbeteren. Er hing een geslagen sfeer en er werden nog minder punten gepakt. Er wordt verloren met 25-11.

De Meppelers spelen pas weer om 16 oktober een inhaalwedstrijd tegen Set Up uit IJsselmuiden.