Handbaldames Meppel AZ winnen eerste thuiswedstrijd

Meppel - De handbaldames van Meppel AZ hebben de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen gewonnen. In een spannende wedstrijd tegen SV Hoogersmilde werd gewonnen met 13-11. Daarmee staan de dames op een prachtige eerste plek in de competitie.

De dames begonnen met een doelpunt tegen. De verdediging stond nog niet helemaal goed en ook de eerste aanval liep mis. Toch kwam Meppel langszij door twee doelpunten van Modeste Tabak. Nicolette Luth en Helga Pieters scoorden daarna ook prachtige doelpunten.

Hoogersmilde bleef nog lange tijd bij en kwam zelfs weer gelijk te staan, door een penalty. De strijdlust begon toen te komen. Dit werd meteen duidelijk toen José Meulenbelt een break-out genadeloos inschoot. Ook Lieneke Oostra en Paulien Kok kwamen op stoom. Voor rust scoorde Modeste Tabak ook nog twee keer. Dat bracht de ruststand op 8-6.

Goed samenspel

In de tweede helft was het Meppel die het spel bepaalde. Hoogersmilde kon weinig inbrengen. De verdedigende taken werden goed uitgevoerd. Ook de keepster, Nova Slagter, stond geweldig. Ze stopte een penalty en maakte het de tegenstanders erg moeilijk. In de aanval werd er mooi samengespeeld door de dames en er werden steeds meer kansen gecreëerd.

Paulien, Helga, Lieneke en Modeste scoorden nog een paar mooie doelpunten. Hoogersmilde is uiteindelijk niet weer langszij gekomen. De Meppelsen hebben verdiend gewonnen.

De volgende thuiswedstrijd is op zondag 27 oktober in sporthal Koedijkslanden.

Doelpunten: Modeste Tabak 5x, Paulien Kok 3x, Lieneke Oostra 2x, Helga Pieters 2x, José Meulenbelt 1x