Project Stien belooft een grote hit te worden

Staphorst - Project Stien van restaurant Stien, Eten en Meer in Staphorst belooft een grote hit te worden. De wedstrijd waarbij amateurkunstenaars een werk van Stien Eelsingh schilderend of tekenend benaderen, leverde al 21 deelnemers op en de teller loopt op.

Zoals het nu lijkt, komen er nog veel meer enthousiaste Stien-liefhebbers bij die zich willen meten met het creatieve talent van de kunstenares, die tot Overijssels belangrijkste schilders behoorde van de vorige eeuw. Eigenaresse Erika Keizer van restaurant Stien is blij met zoveel aanmeldingen.

Chefkok Hermann Jakobs kwam op het idee om mensen schilderijen of tekeningen te laten maken, geïnspireerd op het werk van Stien Eelsingh. ‘Niet overschilderen of een kopie, maar zelf een schilderij, aquarel of tekening maken met Stien Eelsingh in het achterhoofd. Pak haar stijl, pak haar ideeën en ga hiermee aan de slag en maak iets bijzonders.’

Jubilerende restaurant

Diverse media besteedden de afgelopen weken aandacht aan Project Stien van het jubilerende restaurant. Stien bestaat tien jaar. Restaurant Stien is vernoemd naar Stien Eelsingh, de schilderes die vanaf 1942 tot aan haar dood in 1964 aan de Oude Rijksweg woonde. De boerderij waar ze woonde en werkte is nu restaurant Stien. Welstand bestond nog niet en dus kalkte de eigenzinnige dame de hoeve spierwit. De Witte Boerderij was een fenomeen.

Via www.stien.nl kunnen deelnemers zich opgeven om mee te doen aan Project Stien. Opgave kan tot 1 november.