Heel Steenwijk Zingt is feestje mét publiek

Steenwijk - Met 75 dames en 5 heren was het podium van De Meenthe zaterdagavond goed gevuld. Het projectkoor onder leiding van Barbara Lok uit Zwartsluis had vier avonden gerepeteerd met als doel te excelleren tijdens de voorstelling die door ruim 200 theatergasten werd bezocht.

Recensie

Locatie: De Meenthe, Steenwijk

Aantal bezoekers: 225

Waardering: ***

Het koor werd ondersteund door een vierkoppige huisband met gitaar, keyboard en drum. Het repertoire bestond uit allerlei popmuziek van de afgelopen veertig jaar. Van Golden Earring tot De Dijk en van Anita Meijer tot Kensington. De invulling van het optreden was erg leuk bedacht. Meerdere heren en dames uit het koor brachten om de beurt een solo, onder begeleiding van het koor dat op de achtergrond meezong. De solist kondigde naar zijn of haar optreden het volgende koorlid aan dat naar voren mocht komen. Geen foutloze nachtegaaltjes, maar enthousiaste amateurs die vol passie hun publiek vermaakten met stijlvolle en goedgevonden nummers.

Het koor, met leden uit de hele regio, wist het publiek goed te betrekken bij hun avondvullende programma. Er werd tijd genomen om kennis te maken met de zaal. Wanneer je jouw plaatsnaam voorbij hoorde komen stak je de hand omhoog. Zo bleek dat er niet alleen mensen uit de omgeving naar het concert waren gekomen, maar ook enkele bezoekers uit Rotterdam, Schiedam en Gorredijk. Via de grote beamer achter het koor was de tekst te volgen, zodat er ook meegezongen kon worden vanuit de zaal. Er ontstond echter geen tweede koor, want de mensen op de theaterstoelen lieten vooral het koor hun gang gaan. De bandleden waren goed op elkaar ingespeeld en zorgden voor krachtige en aangename muziekstukken. Het publiek werd getrakteerd op een gezellige avond, verzorgd door tachtig enthousiaste hobbyisten. Podium en zaal genoten zichtbaar.

Door: Robert Jansema