Nacht van de Nacht-wandeling maken door het Dwingelderveld

Dwingeloo - De 'Nacht van de Nacht' vindt dit jaar plaats op zaterdag 26 oktober. De Taolschulte en Keurnoten van het Huus van de Taol voor de gemeente Westerveld besteden hier in samenwerking met de uitbaters van Bospub De Boerdennen aan de Bosrand in Dwingeloo aandacht aan.

De Nacht van de Nacht is een landelijk initiatief van Natuur- en Milieufederaties om aandacht te vragen voor de gevolgen van lichtvervuiling.

Op zaterdag 26 oktober wordt, voorafgaand aan het in die nacht overgaan van de zomer- naar de wintertijd, een begeleide wandeling door de donkere bossen van het Dwingelderveld en het donkere Lhee gemaakt. Deelnemers kunnen bij opgave hun voorkeur voor tijdstip van vertrek aangeven. De groepen vertrekken om 19.00, 19.30 en 20.00 uur. Op verschillende plaatsen wordt gepauzeerd om naar een verhaal of gedicht in de streektaal te luisteren.

Eenmaal terug in Bospub De Boerdennen wacht een kop heerlijke erwtensoep, voor vegetariërs is er mosterdsoep. De wandeling duurt ongeveer twee uur en is circa vier kilometer lang.

Reserveren kan tot en met donderdag 25 oktober 17.00 uur via e-mail: nachtvandenachtdwingeloo@gmail.com of tel. (0521) 597396. Deelname kost voor volwassenen € 7,50 per persoon, jeugd tot 12 jaar € 5,00 per persoon.

Deelname is geheel voor eigen risico. Het dragen van goede wandelschoenen en het meenemen van een lantaarn wordt aangeraden. Ondanks dat er verharde wegen en paden zijn uitgezocht is de route niet rolstoelvriendelijk.