Komt er een derde wethouder in Staphorst? Begin volgende week volgt uitsluitsel

Staphorst - ChristenUnie en SGP in Staphorst komen begin volgende week met een mededeling over de toekomst van het college van B en W.

Komt er na het vertrek van Bert Krale een nieuwe wethouder of blijft het bij twee bestuurders? Dat hebben beide partijen gisteravond tijdens de raadsvergaderingen laten weten.

Vertrouwen

In juni van dit jaar trok het CDA wethouder Bert Krale, al vijf jaar in het gemeentebestuur, terug. De reden lag in het feit dat er te weinig vertrouwen was tussen de collegeleden onderling.

Wethouders Alwin Mussche (CU) en Lucas Mulder (SGP) besloten voorlopig samen verder te gaan in het college onder leiding van burgemeester Theo Segers. Ze namen de portefeuille van Krale over.

De afgelopen weken zijn er oriënterende gesprekken gevoerd met alle fracties in de gemeenteraad van Staphorst. CU en SGP polsten of de andere fractie een nieuwe wethouder wensten en of ze wellicht iemand op het oog hadden. CU en SGP komen begin volgende week met een antwoord. CU en SGP lieten zich gisteravond niet verleiden tot het oplichten van een tipje van de sluier. ‘Wij willen een breed draagvlak in de samenleving met ons bestuur’, aldus Jan Carlo Bos van de ChristenUnie.

Vertegenwoordigd

CDA liet gisteravond al weten het belangrijk te vinden dat er een nieuwe wethouder bij komt. ‘Anders is een deel van de bevolking onvoldoende vertegenwoordigd.’ Eerder liet Spiker weten dat zijn partij niet meer meedoet.


Gerelateerd nieuws