Regenboogvlag keert terug op stadhuis Meppel

De regenboogvlag komt weer terug op het stadhuis van Meppel. Vrijdag, tijdens Coming Out Day, wordt de vlag gehesen op het stadhuis, maar ook op de Meppeler toren en bij de gemeentewerf.

Ook deelt de gemeente die dag flyers uit met een korting voor de dansvoorstelling Role Model. Deze flyers zijn ook op te halen op openbare plekken in Meppel.

De gemeente Meppel is een Regenbooggemeente, wat inhoudt dat de gemeente de veiligheid en acceptatie van lhbt’ers belangrijk vind.

Het hijsen van de vlag valt in de Regenboogweek, die van 11 tot en met 18 oktober wordt gehouden. ‘In die week hijst Meppel jaarlijks op 11 oktober de Regenboogvlag op verschillende locaties’, vertelt wethouder Henk ten Hulscher. ‘Dit jaar valt de Regenboogweek in Meppel samen met het Festival van Geluk. Geluk betekent ook dat je de vrijheid voelt om jezelf te kunnen zijn. Een boodschap die aansluit bij de gedachte van de Regenbooggemeenten.’

Role Model

De dansvoorstelling Role Model (12+) is op 13 november te zien in Schouwburg Ogterop. Het gaat over jezelf zijn, mannelijk, vrouwelijk, onverschrokken, rauw of zacht. Door kwetsbaarheid te tonen, kun je een ongekende kracht uitstralen.