Permacultuur doet mee aan natuurwerkdag

Meppel In het Noorderpark in de wijk Haveltermade worden op zaterdag 2 november fruitboompjes geplant. Hiermee geeft Permacultuur Meppel een vervolg aan de inrichting ‘eetbaar Noorderpark’ en haakt de organisatie aan bij de landelijke natuurwerkdag.

De gemeente Meppel heeft vorig jaar 3000 euro toegekend aan Permacultuur Meppel voor het inrichten van een voedselbosrand in het Noorderpark. Het gaat om het beplanten van een stuk grond in het Noorderpark met fruitbomen, notenbomen, vruchtenstruiken en ander eetbaar groen. Het eetbaar Noorderpark moet aan iedereen de gelegenheid bieden om voedsel uit het park te oogsten. Het stuk grond zal vanuit de Permacultuur principes aangeplant en beheerd worden. Hiermee wil Permacultuur Meppel een voorbeeld geven hoe eetbaar groen/een eetbaar park eruit kan zien.

Op 2 november kan iedereen meedoen bij tijdens de activiteiten op natuurwerkdag: bemesten fruitbomen, aanplant nieuwe fruitboompjes, nestkastjes en insectenhotels controleren en schoonmaken, wilgen knotten. Deelnemers wordt aangeraden om oude en warme kleding en laarzen aan te trekken. Een lunchpakket moeten de helpers zelf meenemen. Er is een inloop vanaf 9.30 uur, om 10.00 uur worden instructies gegeven. Het programma is om 13.00 uur ten einde.

Meer informatie? permacultuurmeppel@gmail.com