Politie stuit op 'rijdende drugswinkel' op A28 bij Staphorst en arresteert 32-jarige bestuurder

Een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is vrijdagmiddag op de A28 ter hoogte van Staphorst gearresteerd vanwege bezit en handel in verdovende middelen.

Volgens de politie had de man tientallen gebruikershoeveelheden harddrugs zoals heroïne en cocaïne in zijn auto liggen, maar ook erectiepillen en methadon.

De man werd omstreeks kwart voor vijf door medewerkers van het Flexibel Interventie Team opgemerkt doordat hij opvallend rijgedrag vertoonde. Omdat bleek dat dezelfde auto eerder bij een verdachte situatie betrokken was, kreeg de bestuurder bij Staphorst een stopteken.

Deze drugs werden in de auto aangetroffen

Agenten zagen vervolgens achter in de auto een boterhamzakje met meerdere wikkels liggen, wat meestal wijst op cocaïne. In de auto trof de politie 82 bolletjes heroïne, 37 bolletjes crack, 21 wikkels (ponypacks) cocaïne, 27 zakjes hennep, een groot blok heroïne en tien zakjes hash.

De ‘rijdende drugswinkel’ van de man bestond verder nog uit vier methadonpillen, 49 erectiepillen, een weegschaal, twee telefoons en vier simkaarten. Alles werd in beslag genomen.

Speekseltest

Na een speekseltest bleek dat de bestuurder ook nog positief testte op het gebruik van cocaïne en amfetamine. Voor het rijden onder invloed krijgt de man een proces-verbaal. Justitie buigt zich binnenkort over de zaak.