Bijna 300 bikers trotseren wind en regen; natste Parel van Drenthe sinds jaren

Havelte - Onder zeer slechte weersomstandigheden hebben 294 doorzetters zich afgelopen zaterdag vermaakt met de 21e editie van de AH ABE de Parel van Drenthe MTB toertocht. Nog nooit was het zo nat op de tweede zaterdag ochtend in oktober.

De deelnemers waren echte MTB-ers, waarvan bijna 50 kinderen onder de 16 jaar. Echte toppers in de dop. Iedere zaterdagmiddag wordt er door grote groepen jongeren gefietst. Van deze training krijgen ze betere fietstechniek, groepsgevoel en een flink doorzettingsvermogen. Om dan met wind en regen 25 kilometer te fietsen als kind van acht tot tien jaar is bewonderingswaardig.

Aanpassingen

De route wordt ieder jaar aangepast en verbeterd. Dit jaar moesten er op het laatste moment nog stukjes gewijzigd worden, omdat het terrein te nat was geworden. De deelnemers waren prima te spreken over de prachtige route, de mooie natuur, het fietsen door de modder en de enorme afwisseling in de route. Ook de vrijwilligers kregen een pluim. De verzorging tijdens deze tocht was goed geregeld door AH Abe uit Havelte. Ruim 30 vrijwilligers staan jaarlijks klaar om in Havelte een gevarieerde MTB-tocht te presenteren.

Zwaar gevallen

Helaas moesten de EHBO en de eerste hulp het veld in omdat er een fietser zwaar gevallen was. Na wat passen en meten werd de patiënt uit de bossen gehaald en vervoerd naar het ziekenhuis. Verder is alles goed gegaan. Alle vrijwilligers worden bedankt voor hun inzet en enthousiasme onder de zware omstandigheden.

Op zondag 15 december wordt de derde Benefiet Holtinger Schaapskuddetoertocht gehouden. Onder het motto ‘Help de schapen de winter door’, wordt er dan geprobeerd om veel euro’s bijeen te fietsen.