Florine Brander en Julia Raangs winnen schrijfwedstrijd IKC De Horst

De Wijk - Florine Brander en Julia Raangs uit de Wijk zijn de trotse winnaars van een Gouden IKC De Horst Griffel. Deze kinderen deden mee met de schrijfwedstrijd die IKC De Horst organiseerde tijdens de landelijke Kinderboekenweek.

Casper Verheij won een Gouden IKC De Horst Penseel. Hij maakte de mooiste tekening bij een voorgelezen boek. De Kinderboekenweek is een jaarlijks terugkerende ‘week’ ter promotie van het kinderboek. De huidige samenleving is door digitalisering taliger dan ooit. Een van de speerpunten op IKC De Horst is dan ook het taal- en leesonderwijs. Tijdens de Kinderboekenweek besteedt de school extra aandacht aan leesbeleving en leesmotivatie.

De leerkrachten openden de week op het schoolplein. Iedere leerkracht was verkleed als een personage uit een verhaal of boek en vertelde of las een verhaal voor. Die week volgden vele leesactiviteiten met als afsluiting de prijsuitreiking van de verhalen- en tekenwedstrijd. Zowel leerkracten als leerlingen kijken terug op een geslaagd, creatief en leerzaamevenement.