Atleten oriënteren zich in Appelscha

Appelscha - Appelscha staat van vrijdag 25 tot en met zondag 27 oktober in het teken van een groot internationaal oriëntatie-evenement. Was het drie jaar geleden één etappe in de omgeving van Appelscha, nu zijn de oriëntatielopers het gehele weekend in Appelscha. HOC93 uit Meppel organiseert het evenement. De vereniging houdt elke maand in de regio een oriëntatiewedstrijd.

Vrijdagavond 25 oktober om 19.30 uur start de duo-sprintestafette vanaf de Boerestreek. De wedstrijd vindt grotendeels in pretpark Duinen Zathe plaats. De deelnemers maken gebruik van een hoofdlamp.

Middle Distance

Zaterdagmiddag 26 oktober is de Middle Distance. De start is bij vakantiepark Hulsthof. Het parcours voert richting de Bosberg. De deelnemers komen met een extra lus langs de Boerestreek om daar ook te finishen.

Er verschijnen bijna 350 deelnemers uit diverse Europese landen, Japan, Brazilië en Hong Kong aan de start. Vanaf 13.00 uur gaan de verschillende categorieën van start en om ongeveer 14.45 uur start de eerste World Ranking Event (WRE) elite loper. De WRE prijsuitreiking is rond 16.30 uur.

Classic Distance

Zondagmorgen 27 oktober is de Classic Distance. De start is vanaf 9.30 uur achter het Buitencentrum van Staatsbosbeheer. Vanaf 8.45 uur vertrekt er regelmatig een bus vanaf de Boerestreek naar het Buitencentrum. De deelnemers lopen via de Kale Duinen. De finish is op de Boerestreek. Vanaf 13.00 uur is de algemene prijsuitreiking.

Het is voor een ieder mogelijk om zowel wandelend als hardlopend op vrijdagavond, zaterdagmiddag als zondagochtend mee te doen. Aanmelden kan bij het wedstrijdsecretariaat bij De Jongens van Outdoor.

www.drenthe2days.nl