Band De Wethouders speelt vanmiddag op Koekamp in Den Haag om protesterende boeren te ondersteunen: ‘Dit is ons volk’

Ze zijn er natuurlijk niet voor de muziek, de duizenden boeren die vandaag naar Den Haag togen om te protesteren, maar als je er dan toch bent kun je het beter wel gezellig maken.

Dat wordt het vanmiddag in Den Haag als het aan de band De Wethouders ligt. De band werd gevraagd door Farmers Defence Force om vanmiddag op de Koekamp te spelen om de boeren te ondersteunen.

Stefan Troost uit Zuidwolde, Bart-Jan Schinkel uit Meppel, Dennis Kost uit Hoogeveen en Mark Beekelaar uit Zuidwolde kijken er naar uit. ‘Het boerenvolk is ons publiek. We spelen altijd op dorpsfeesten en in boerenschuren dus we doen dit graag vandaag. Alles om onze boeren te ondersteunen. Voor zoveel publiek hebben we nog nooit gestaan. Dit wordt heel gaaf!’, vertelt Mark.

De drukte voorbij

De vier heren reizen vanmiddag af naar Den Haag. ‘We vertrekken rond half twaalf, dan hopen we dat de meeste drukte een beetje voorbij is op de snelweg en alle boeren zijn aangekomen in Den Haag. Het is nog drukker dan de vorige keer, zag ik vanmorgen toen ik het nieuws volgde. Ze komen nu echt uit heel Nederland, van Texel tot Zeeland en van Groningen tot Limburg.’

Het lijkt Mark alleen al mooi om over het veld te lopen. ‘En voor zoveel publiek spelen is wel spannend. We zijn de enige band die speelt vandaag. We laten het gewoon over lekker ons heenkomen.’