Meppel kleurt oranje tijdens Orange the world

Meppel – Meppel kleurt van 25 november tot en met 10 december oranje in het kader van ‘Orange the world’, een campagne tegen geweld tegen vrouwen. Zonta rond de Reest en Schouwburg Ogterop zorgen op 29 november voor een uniek VIP-arrangement bij de voorstelling ‘De verleiders female’.

De opbrengst van deze actie gaat naar Stichting Kadera in Zwolle, die opvang biedt aan vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld.

Campagne

Op 25 november is de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, die wereldwijd de 16 dagen van actie tegen geweld tegen vrouwen inluidt. Er wordt in meer dan 90 landen wereldwijd aandacht besteed aan dit belangrijke onderwerp. Ook serviceclub Zonta geeft hier gehoor aan door de internationale campagne ‘Zonta says no to violence against women’.

In de voorstelling ‘De verleiders female’ geven de dames een vileine en kritische blik op brandende kwesties als de loonkloof, het glazen plafond en #MeToo. “Ik vind het leuk om als Schouwburg Ogterop samen te werken met de enthousiaste leden van Zonta. Zo kunnen we een prachtige voorstelling over de machtsongelijkheid tussen vrouwen en mannen onder de aandacht brengen en het goede doel van Zonta steunen”, zegt Dorien van de Laak, directeur van Schouwburg Ogterop.

Arrangement

Met het VIP-arrangement geniet de bezoeker van een hapje en een drankje, terwijl zij de acteurs Susan, Jelka, Stephanie, Eva Marie en Gusta in levende lijve ontmoeten. Het arrangement kost 7,50 euro en kan gekocht worden naast het reguliere toegangsbewijs. Ook de bezoekers, die al een toegangsbewijs hebben, kunnen dit arrangement bestellen via de website van Schouwburg Ogterop.

Stichting Kadera

De opbrengsten van het arrangement gaan naar Stichting Kadera in Zwolle, die opvang biedt aan vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld. ‘Door dit arrangement aan te bieden, krijgen bezoekers van de voorstelling een extra leuke avond, waarmee we samen de mooie regionale Stichting Kadera ondersteunen’, zegt Berit Mulder, voorzitter Zonta rond de Reest.

Zonta is een serviceclub van actieve en ambitieuze vrouwen. Samen werken zij aan de verbetering van de positie en status van vrouwen over de hele wereld.