Kleurrijke social sofa’s zijn onthuld bij beleeffietspad Echten-Ruinen

Echten - De social sofa’s voor het beleeffietspad Echten-Ruinen zijn klaar en zijn afgelopen vrijdag oficieel onthuld door wethouder Gerrie Hempen. De vreatieve en kleurrijke banken zijn geplaatst bij het Woldenpad en bij de kruising met het Mr. Cramerpad.

De onthulling begon bij de sofa bij het Mr. Cramerpad. Hierbij waren onder andere vrijwilligers, ontwerpers, aanwonenden, schoolkinderen en de werkgroep aanwezig. Vervolgens toog het gezelschap naar Het Woldenpad, waar de tweede bank werdonthuld.

Mozaïk

De vrijwilligers uit Echten en Ruinen hebben in een periode van acht weken de twee social sofa’s volledig beplakt met mozaïeken. Maar liefst 1000 uur per bank is er aan gewerkt en het resultaat is prachtig geworden. De ontwerpen zijn gemaakt door leden van Art-to-Go, de commissie die nu al twee jaar een expositie heeft gehouden op verschillende locaties in Ruinen. Dat ontwerpen gebeurde overigens wel in samenspraak met de werkgroep Social Sofa’s. De leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool in Echten hebben ook hun steentje(s) bijgedragen.