Vijf locaties in Meppel doen mee aan Natuurwerkdag

Meppel - In Drenthe gaan mensen op zaterdag 2 november op bijna 60 locaties aan de slag voor natuur en landschap. Dan vindt namelijk de jaarlijkse Natuurwerkdag plaats.

Iedereen kan die dag een steentje bijdragen door bijvoorbeeld te snoeien, te plaggen of te maaien. Het is nuttig en goed voor insecten, vlinders of reptielen en daarnaast is het ook gezellig.

Meppel

In de gemeente Meppel wordt op 5 locaties gewerkt in de natuur. Namelijk in de Berggiersslanden, Eetbaar Noorderpark en Buurttuin Haveltermade, Ringpark Oosterboer, Stichting Engelgaarde en De Kluft. Op sommige locaties zijn speciale kinderactiviteiten, zodat het hele gezin kan meedoen.

Natuurwerkdag

De provinciale Landschapsbeheerorganisaties houdt de Natuurwerkdag dit jaar voor de 19e keer op ruim 500 locaties door heel Nederland. In Drenthe is de Natuurwerkdag gegroeid tot de grootste vrijwilligersdag in het groen. Groene partners zoals Staatsbosbeheer, Natuurmomenten, IVN en Het Drentse Landschap grijpen de Natuurwerkdag aan om samen met vrijwilligers en bewoners de natuur te beschermen en te behouden. Landschapsbeheer Drenthe coördineert de Natuurwerkdag in Drenthe en verzorgt onder andere het gereedschap en een bijenwaaier voor de deelnemers om ook na de Natuurwerkdag mee naar buiten te gaan.

Meer informatie over de werkzaamheden, werktijden en detailinformatie over de locaties is te vinden op www.natuurwerkdag.nl.