Programma voor Winter-Popp-en-Route is bekend

Meppel - Puppet International heeft het programma voor de Winter-Popp-en-Route rond. ‘Wij beloven verrassend beeldend theater en winterse gezelligheid’, laat de organisatie weten. De route voert langs drie locaties in het centrum, met drie voorstellingen.

De Meppelers Jeroen en Laura Boerwinkel spelen ‘Droomkabinet’: een voorstelling met fantasievolle poppen en figuren die je meeneemt in hun magische wereld. De Meppelers reizen met hun theater van de Droom naar tal van internationale festivals, maar spelen de voorstelling speciaal voor de Winter-Popp-en-Route.

Matrose speelt het eeuwenoude toneelstuk van Sophocles in een hedendaags jasje. Het is een wervende vertelling die op toegankelijke wijze door alle hoeken van het publiek wordt gespeeld. Oedipus is de koning van Thebe, de stad waarin het volk stinkt en onder de etterende puisten zit. Er heerst pest. Dit is het tragische verhaal over een koning die zijn vader doodt en zijn moeder trouwt.

Lichtbende neemt de deelnemers mee op op reis met bizarre wezens en vrolijke snuiters, naar fabelachtige landschappen, buitenaardse en micro-kosmische werelden. Deze landschappen worden gecreëerd met absurdistisch spel van schaduw en licht. Lichtbende staat bekend om hun lichtkunstvoorstellingen met muziek, beeldende kunst en theater die voor je ogen versmelten tot een filmisch avontuur.

Kaarten

De kaartverkoop start op vrijdag 1 november om 12.00 uur. Voor vrienden van Puppet International begint de kaartverkoop een week eerder, om 25 oktober 12.00 uur. Kaarten zijn te bestellen op www.puppetinternational.nl.

De Winter-Popp-en-Route wordt gehouden van vrijdag 27 tot en met maandag 30 december. De voorstellingen beginnen zaterdag, zondag en maandag om 14.00, 15.30, 17.00 en 19.30 uur. Op vrijdag beginnen ze om 15.30, 17.00 en 19.30 uur.