Dwarzz bezorgt publiek een gezellige avond

Balkbrug - Voorafgaand aan het optreden van Dwarzz in MFC ’t Trefpunt gaf de organisatie aan er alles aan gedaan te hebben om de avond breed onder de aandacht van het publiek te brengen. Helaas leverde al die inspanning geen vol Trefpunt op. Vooral voor degenen die er niet geweest zijn een gemiste kans, want het acht vrouw sterke damesgezelschap bracht veel bekende hits van vroeger met groot enthousiasme op de planken.

Met ‘Listen to the music’ van de Doobie Brothers als aftrap van de avond werd de toon direct gezet. Het was muziek, muziek en nog eens muziek wat Dwarzz tijdens het avondvullende programma wist te brengen. Via Sacramento van Middle of the Road naar Duitse schlagers blijkt voor Dwarzz niet zo’n hele grote stap; de ene na de andere medley werd gebracht.

De muzikale blokken worden soms afgewisseld met korte sketches in de streektaal. Ook hier laten de dames van Dwarzz, met in de hoofdrollen Gezina Jonkers en Elfrida Houkes, horen dat ze over meerdere talenten beschikken. Ook een interactie met het publiek wordt niet geschuwd en zorgt voor nog meer sfeer tijdens het optreden.

Enthousiasme

De liedjes van vroeger brengen herkenning bij het publiek. Zachtjes wordt er meegezongen op de bekende hits van Boney M. zoals Rivers of Babylon, Sunny en Daddy Cool. Hoewel de gemiddelde leeftijd van het publiek redelijk hoog ligt, komt er gaandeweg het optreden steeds meer beweging op de stoelen. Het enthousiasme van Dwarzz slaat over op het publiek en het applaus wordt steeds luider.

Zeker ook toen een groot aantal oude hits van het Eurovisie Songfestival voorbij kwam. Er werd steeds enthousiaster meegezongen door het publiek. Het optreden van Dwarzz eindigde met ‘Thank you for the music’ van Abba. Een terechte afsluiter, want dankzij de muziek heeft Dwarzz het publiek in ’t Trefpunt een gezellige avond bezorgd. ‘Van mij mogen ze volgend jaar wel weer komen’, werd er na afloop gezegd.