Blue Devils grijpt naast kampioenschap

Meppel - De honkballers van Blue Devils zijn er zondag niet in geslaagd om het kampioenschap van de vierde klasse B te behalen. Naaste concurrent Robur’58 2 ging 'in het hol van de leeuw' met de titel aan de haal.

De ploeg uit Apeldoorn moest op sportpark Koedijkslanden tweemaal aantreden. Allereerst was Caps uit Hoogeveen, dat geen eigen accommodatie heeft, de opponent. Deze reguliere match kende een bloedstollend verloop, want Caps nam een royale voorsprong (6-1) en de Meppelers wreven zich al in de handen. Toch kwam Robur nog sterk terug en won het uiteindelijk nipt met 7-8.

'Verlenging'

Vervolgens wachtte Blue Devils als tegenstander. De KNBSB had vrijdag namelijk geoordeeld dat de op 6 oktober gespeelde topper tussen Robur en Blue Devils bij een 1-0 tussenstand te vroeg was beëindigd (zoals de Meppelers ook hadden aangegeven) en dat er nog twintig minuten moest worden gehonkbald. En dan niet in Apeldoorn, maar in Meppel. Ook in deze ‘verlenging’ bleek Robur'58 echter nét iets beter, want het liep uit naar 3-0 en daarbij bleef het.

De ploeg uit Apeldoorn is nu kampioen geworden met 29 punten uit 18 duels, één punt meer dan Blue Devils.