FC Meppel draait duel in Delfzijl na rust helemaal om

Delfzijl - FC Meppel leek een lange terugreis tegemoet te gaan vanuit Delfzijl. Het stond bij rust met 2-0 achter, na een dramatische eerste helft. Een donderpreek en een wissel lieten het duel kantelen en zorgden ervoor dat FC Meppel alsnog won met 2-3 bij NEC Delfzijl. Door de zege is FC Meppel opgerukt naar een gedeelde tweede plaats en kan het een gooi doen naar de eerste periodetitel.

FC Meppel kwam in het winderige Delfzijl al vroeg op achterstand door een treffer van Arjen Klasens uit een corner: 1-0. FC Meppel opereerde erg slordig en ongeïnspireerd en mocht van geluk spreken dat NEC daar niet meer gebruik van maakte. Pas in de 40e minuut verdubbelde de Groningse thuisploeg de marge via Dion Zimmerman: 2-0.

Aansluitingstreffer

In de rust knetterde het aardig bij FC Meppel in de kleedkamer en bracht trainer Arjan Plesse spits Niels Harke. Dat sorteerde effect, want binnen drie minuten vonden de bezoekers de aansluitingstreffer via Emiel Kwant: 2-1. FC Meppel was in die fase veel beter en kwam in de 53e minuut al verdiend op gelijke hoogte. Brian van der Zweerde was de gevierde man en schoot de 2-2 tegen de touwen. De groen-witten gingen door en bleven druk houden op de thuisploeg. Veel uitgespeelde kansen leverde dat echter niet op, maar in de 88e minuut viel alsnog de winnende treffer. Een voorzet van Emiel Kwant werd door Brian van der Zweerde in de hoek geknikt, waardoor FC Meppel met 2-3 won.