MSC fors onderuit bij RKAVV

Leidschendam – MSC lijkt een heel lastig seizoen tegemoet te gaan. De Meppelers leden zondag de tweede forse nederlaag op rij. Na de kansloze 0-3 tegen Hoogeveen vorige week, gingen de wit-zwarten gisteren in Leidschendam met 7-3 onderuit tegen RKAVV.

Al vroeg in de wedstrijd werden de intenties van de thuisploeg duidelijk. MSC werd van meet af aan onder druk gezet om te proberen al vroeg in de wedstrijd een opening te forceren. Zakaria Amrani vuurde na twee minuten al rakelings over en niet veel later was het Lovette Felicia die de bal in het zijnet schoot. MSC was gewaarschuwd, probeerde onder de druk van de thuisploeg uit te voetballen, maar dat lukt niet Dat RKAVV na 11 minuten een voorsprong nam was ook niet verrassend. Na een mooie pass van Mike van Toor ontsnapte Remco Overdevest aan de MSC-verdedigers en scoorde 1-0. De vroege achterstand had MSC wakker geschud, want de ploeg van trainer Berry Zandink kroop meer en meer uit haar schulp. Uit één van de snelle uitvallen kwam Noah Schuurman oog-in-oog te staan met doelman Mike ten Kroode die de sterkste bleek. Een paar minuten later waren de rollen omgedraaid. Toen was Schuurman de sterkste: 1-1.

Het spel golfde op en neer. Het beter voetballende RKAVV bleef via de razendsnelle flankspelers levensgevaarlijk, terwijl ook MSC keer op keer gevaarlijk voor Ten Kroode opdook. Vijf minuten na de gelijkmaker was het Zakaria Amrani diede 2-1 aantekende. De middenvelder nam van afstand het doel van Marc Holterman onder vuur en met succes. De bal zwabberde achter de grabbelden doelman tegen de touwen: 2-1. MSC raakte niet van de wijs van de tweede achterstand. De rug werd gerecht en veerkracht getoond. Vier minuten voor rust was het namelijk Jordy Veenstra die een rebound achter de kansloze Ten Kroode schoot.

Na rust keek MSC alweer snel tegen een achterstand aan. Scheidsrechter Gijs Stevens legde de bal op de stip na een overtreding van Stef Beute. ‘Een cadeautje’, volgens Zandink. Lovette Felicia faalde niet: 3-2. En voor de derde keer  toonde MSC veerkracht, want drie minuten na de 3-2 was het alweer 3-3. Schuurman tekende na een mooie aanval voor zijn tweede van de middag. RKAVV raakte niet van de wijs en ging door met waar het de hele middag al mee bezig was: het onder druk zetten van de MSC’ers. En niet zonder succes want de uitblinkende Lovette Felicia scoorde opnieuw. Toen Felicia een kwartier voor tijd ook nog eens de 5-3 maakte was het Meppeler verzet gebroken. Het was daarna aan Jeremy van Lochem om de wedstrijd voor zijn ploeg een passend einde te geven. Hij scoorde de 6-3 en 7-3.

Trainer Berry Zandink vond de wedstrijd ‘een spektakel, dat voor ons aan de verkeerde kant van het scorebord eindigde. We wisten dat ze een heel goede voorhoede hadden. Met name hun buitenspelers bezorgden ons handenvol werk. Al vond ik wel dat we de goals heel makkelijk weggaven.’ De trainer zag na de 3-3 Veltmaat een levensgrote kans missen. ‘Die misser kwam ons duur te staan. In de counter maakte RKAVV de 4-3 en toen stortte het bij ons helemaal in.’