Twee weekenden lang inspiratie tijdens de duurzame huizenroute

Regio - De nationale duurzame huizenroute is op zaterdag 2 en 9 november. Onder andere in Meppel, de Wijk, Koekange, Ruinerwold en Nieuwleusen zijn woningen te bezoeken.

Er zijn op de website allerlei soorten huizen te vinden, van vrijstaand tot een tussenwoning en van monumentaal tot nieuwbouw. Er is voor iedereen wat interessants te vinden. Als je aan de rechterkant van deze pagina je plaatsnaam invult, worden de huizen bij jou in de buurt getoond. Je kunt ook zoeken op bouwjaar, type woning of onderwerp. Bovenaan vindt je de huizen die bij jou in de omgeving open gaan.

De huiseigenaren ontvangen je graag in hun huis. Met veel enthousiasme vertellen zij over het energiezuinig maken van hun woning. Zij geven rondleidingen of delen ervaringen aan de keukentafel en je kan allerlei vragen stellen. 'Wel of geen spouwmuurisolatie? Hoe bevalt gasloos wonen? Hoeveel geluid maakt jullie warmtepomp? En wat zou je anders gedaan hebben?' Tijdens de huizenroute is het mogelijk om één of meerdere huizen te bezoeken en veel interessante en nuttige kennis uit te wisselen.

Het inschrijven is verplicht! Schrijf niet bij te veel huizen in, anders kom je in tijdnood.

www.duurzamehuizenroute.nl.