Zalige Vrouwtjes keert terug in theater

Diever - In het overdekte Globetheater bij het openluchttheater in Diever is vrijdag 1 november en zaterdag 2 november het stuk Zalige Vrouwtjes te zien.

De muzikale komedie is geschikt voor het hele gezin. De basis van het stuk wordt gevormd door The Merry Wives of Windsor van William Shakespeare. In het stuk probeert de gepensioneerde ridder Sir John Falstaff aan geld te komen door rijke, getrouwde vrouwen uit Windsor het hoofd op hol te brengen.

Hij stuurt hen in het geheim liefdesbrieven maar de 'vrolijke vrouwtjes' ontdekken dat ze ieder dezelfde brief hebben gekregen en zinnen op wraak. De voorstelling begint vrijdag en zaterdag om 20.00 uur.

Midzomernachtdroom

De voorstelling Midzomernachtdroom keert ook terug in het Globetheater. Deze voorstelling is te zien op vrijdag 8, zaterdag 9, vrijdag 15 en zaterdag 16 november.

Een groep handwerkslieden heeft het plan opgevat een toneelstukje op te voeren op het bruiloftsfeest van de hertog van Athene. De onervaren toneelspelers willen geen pottenkijkers bij de repetitie, en oefenen stiekem op een open plek in het bos.

Dat is toevallig dezelfde plek waar de elfenkoning Oberon en zijn gemalin Titania hun huwelijksperikelen aan het uitvechten zijn. Oberon roept daarbij de hulp in van de bosgeest Puck om hem met toverkracht bij te staan. Wanneer op dezelfde plek in het bos ook nog eens vier verliefde pubers arriveren, zijn de rapen helemaal gaar. Pas als Oberon de stommiteiten van Puck ongedaan weet te maken, krijgt iedereen in deze romantische droom vol venijnige humor waar hij of zij recht op heeft.

De voorstelling begint om 20.00 uur.

www.globetheaterdiever.nl