AMBC start crowdfunding voor nieuwe crossbaan

Staphorst - AMBC start een crowdfundingactie om de uitbreiding en de verbouwing van de crossbaan het Wiede Gat te financieren. Het idee erachter is dat veel particulieren een klein bedrag investeren en dat deze kleine investeringen bij elkaar het project volledig financieren. Daarnaast heeft de gemeente Staphorst ook een mooi bedrag een subsidies toegezegd.

Er ging woensdag 23 oktober een groot gejuich op bij de motorsportliefhebbers in en rondom Staphorst. De Raad van State in Den Haag gaf eindelijk groen licht voor de lang verwachte uitbreiding van de crossbaan en overige faciliteiten van de motoclub AMBC Staphorst. De vergunning die door de gemeente Staphorst was verleend had twee rechtszaken doorstaan en bleef recht overeind staan na de controle door de hoogste bestuursrechter van Nederland.

Voor het bestuur van de club ligt er een zware, maar schone taak. Alle plannen die de afgelopen jaren zijn bedacht en getekend moeten nu ten uitvoer gebracht worden. Dit kan het bestuur niet alleen. Er is daarom een werkgroep opgericht waarin een aantal ‘wijze’ mannen plaatsnemen met verstand van zaken. Zij zullen zo snel mogelijk bij elkaar zitten en de plannen opstarten.

Meedoen is heel simpel en is mogelijk voor iedereen, van ondernemer tot particulier en elke donatie is welkom. Wie mee wil doen en dus eigenlijk een investeerder wordt in het nieuwe Wiede Gat, kan een donatie doen heel gemakkelijk een donatie via https://www.doneeractie.nl/de-nieuwe-ambc-crossbaan-voor-en-door-de-leden/-38919. Je komt dan rechtstreeks op de website van www.doneeractie.nl. Anoniem een gift doen kan ook.