Kijk hier de foto's van open dag in de nieuwe operatiekamers van het ziekenhuis in Hoogeveen (bezoekers mogen zelf opereren)

Hoogeveen - Inwoners van Hoogeveen en omgeving kunnen zaterdag het gloednieuwe operatiekamercomplex van ziekenhuis Bethesda bewonderen. En dat wordt massaal gedaan.

Het ziekenhuis in Hoogeveen beschikt na een langlopende verbouwing (kosten acht miljoen euro) over een operatiekamercomplex dat zo modern is dat het nog zeker tien jaar mee kan. Vanaf zaterdagochtend 10 uur stonden mensen in een lange rij om de vier nieuwe operatiekamers en bijbehorende ruimtes te bewonderen. Het is een unieke kans. Operatiecentra zijn nooit open voor publiek, omdat alles steriel, brandschoon moet blijven.

Niemand ligt graag op een operatiekamer, maar het is wel heel interessant om te kijken wat er allemaal is te zien. De vele honderden bezoekers (rond 13 uur waren er al meer dan 1000 mensen binnen geweest) mochten zelf op een levensechte pop in een operatiekamer een operatie naspelen met hulp van anesthesiemedewerkers en ok-assistenten.

Trots op nieuwe operatiecomplex

Ook een deel van de nieuwe uitslaapkamer (verkoevers), waar je uitslaapt direct na de operatie, stond open voor publiek. Er werden rondleidingen en workshops gegeven. De medewerkers van het operatiekamercomplex zijn volledig terecht trots op hun nieuwe werkplek. De reacties van de bezoekers zijn lovend. Ook zij zijn blij en trots op het prachtige operatiecomplex in ‘hun ziekenhuis’. De open dag duurt tot zaterdagmiddag 4 uur.