FC Meppel na eclatante zege nog steeds kansrijk in eerste periode

Meppel- FC Meppel heeft zichzelf een goede dienst bewezen door met 5-1 te winnen van SV Bedum. De groen-witten zijn door de zege nog steeds kansrijk voor de 1e periode en staan gedeeld bovenaan met DZOH en LTC. De beste papieren zijn echter voor Gramsbergen dat nog een duel te goed heeft en op punten aan kop kan komen. Volgende week is het laatste duel De Weide-FC Meppel in de 1e periode.

FC Meppel was voor rust de betere ploeg na een stroef begin. Het kreeg voldoende ruimte, maar had met name moeite met de eindpass in de beginfase. Het kwam in de 25e minuut op achterstand door een schitterend afstandschot van Soeratmin Venema (0-1) en was vervolgens even zoekende. In de laatste fase voor rust viel de beslissing in het duel met de gelijkmaker van Jos Fidom (1-1) en een domme rode kaart voor doelpuntenmaker Venema (Bedum).

Met een man minder was SV Bedum na rust kansloos zeker toen binnen een minuut Jos Fidom met zijn tweede voor de 2-1 zorgde. Die treffer werkte als doping voor FC Meppel dat vanaf dat moment heer en meester was. Jordy Blijham gooide het duel in de 70e minuut in het slot met de 3-1 waarna in de slotfase Emil Kwant en Maik Scheltinga voor de 5-1 eindstand zorgden. De bezoekers speelden toen al met 9 man omdat ook Wilco Stolwijk er met tweemaal geel nog van af moest.