Staphorst niet langs Urk in doelpuntloze remise

Staphorst - Staphorst en Urk wisten vanmiddag niet te scoren op sportpark Noorderslag. Met het 0-0 gelijkspel was de thuisploeg het minst tevreden omdat de geel-blauwen de beste kansen kregen. Met het punt schieten beide ploegen niets op, maar omdat ook de overige topploegen gelijkspeelden bleef de marge 5 punten met de koplopers voor Staphorst. Urk heeft een puntje meer en staat op plek zes.

Urk begon het beste aan de wedstrijd en kreeg in de beginfase de eerste kansen. Een kopbal en schot voorlangs waren de wapenfeiten van de Urkers die zich niet verschuilden. Gaandeweg het eerste bedrijf nam Staphorst het initiatief over en creëerde een aantal goede kansen. De beste was voor Justin Benjamins die van dichtbij op de keeper schoot. Op slag van rust was ook Martijn Brakke dichtbij de openingstreffer, maar doelman Strijker kreeg er de vingertoppen achter en redde bekwaam.

Na de pauze had de thuisploeg wederom aanvallend het meest in de melk te brokkelen. Zo ging een pegel van Benjamins net naast en belandde een bal uit een corner via doelman Strijker op de paal. In de slotfase zocht Staphorst nadrukkelijk naar de winst, maar kon het een offensief niet in de winnende treffer omzette. Zo bleef het bij 0-0 en daar was de thuisploeg zichtbaar het minst tevreden mee.