MSC-Amslod pakt belangrijke punten

Meppel - MSC-Amslod heeft voor eigen publiek een belangrijke 1-0 overwinning behaald op het hooggeplaatste JOS Watergraafsmeer. De winnende treffer werd na rust gescoord door Matthijs Verheul vanaf de strafschopstip.

Na de slechte resultaten van de afgelopen weken was de winst op de ploeg uit Amsterdam een welkome meevaller. Op basis van het aantal kansen was de zege ook volkomen verdiend. Na een kwartier spelen had MSC al drie goede mogelijkheden onbenut gelaten. Soufiane El Kadouri schoot de bal op het dak van het doel, keeper René de Jong pareerde een inzet van Stef Beute en aanvoerder Camiel Fidom kopte voorlangs.

De grootste kans was in de 33e minuut voor Noah Schuurman, die alleen opdook voor de goalie van JOS, die met de voet redding bracht. Ook de rebound van Ronan Zwaagstra ranselde hij uit zijn doel,

Op slag van rust kwam MSC-Amslod goed weg toen Raymond Fafiani in kansrijke positie mocht aanleggen. Marc Holterman tikte de bal over de lat, zoals hij eerder ook een schot van Reggie Schaap onschadelijk had gemaakt.

In de 2e helft drong JOS Watergraafsmeer wat vaker aan, zonder echt gevaarlijk te worden. In de omschakeling kon MSC-Amslod profiteren van de ruimte achter de defensie van de gasten en bij een van de uitbraken werd Noah Schuurman in het strafschopgebied aangetikt door Randill Verwey. De bal ging op de stip en Matthijs Verheul schoot onberispelijk raak.

In de slotfase verzuimde Noah Schuurman de wedstrijd in het slot te gooien, maar de zege kwam niet meer in gevaar.