‘Niemand wil de Greppeltocht in Koekange missen’

Koekange – De 7e editie van de Greppeltocht in Koekange is zaterdag vlekkeloos verlopen. Of nou ja, vlekkeloos: de teams kwamen ongeschonden, maar soms wel onder de modder terug.

Maar liefst 65 teams deden mee aan de traditionele Greppeltocht in en om het dorp. ‘Dat zijn 268 deelnemers, zoveel hebben we er nog nooit gehad!’ zegt mede-organisator Jennie Zwiers. ‘Dat waren veel mensen uit Koekange – kinderen en volwassenen – maar er waren ook deelnemers uit Nijeveen, Ruinen, Havelte, Echten en zelfs Den Haag. Niemand wil de Greppeltocht missen. Straks wordt het nog een landelijk evenement’, grapt ze.

Route

Vanuit dorpshuis De Schakel legden de deelnemers een route van 12,5 kilometer af. Ditmaal ging de tocht langs de Dorpsstraat en Prinsesseweg richting de Boverhofseweg en de Dwarsdijk richting de Hooijersteeg. Onderweg reden ‘spotters’ rond om de groepen op te sporen en deze op een eerder punt vrij te laten. Door de verschillende opdrachten goed uit te voeren en de route zo snel mogelijk af te leggen, maakten de deelnemers kans op de eerste prijs.

Ze beantwoorden onderweg verschillende vragen, vooral gerelateerd aan het dorp. Vragen als ‘Hoeveel mensen zitten er in de activiteitencommissie?’ en ‘Hoeveel reclameborden zijn er op het korfbalveld?’ waren nog niet zo makkelijk. Natuurlijk stond ook de brandweer Koekange- de Wijk weer paraat met een heerlijke wateropdracht. Niet alle deelnemers hielden het hier droog.

Ook kregen de teams bij ieder punt een cijfer, waarmee ze uiteindelijk een code konden kraken. Hield je dan ook nog de negerzoen heel: dan was een plek in de top 3 dichtbij.

Winnaars

Het team van Warner van Dijk was het snelst terug in het dorpshuis en behaalde de meeste punten. Peter Kuiper, Ruben Westert en Lars van Noord werden 2de en het team van Sander de Graaf sloot de top 3 af.

Na afloop werd er nog een gezellig feestje gevierd in het dorpshuis.