Lichtjes bij Muur tegen Geweld bieden warme steun bij verdriet

De Stapel - De Muur tegen Geweld in De Stapel is het hele jaar door een symbool tegen zinloos geweld en een plek waar nabestaanden van slachtoffers even in stilte kunnen herdenken. Tweemaal per jaar wordt op deze plek een grote manifestatie gehouden, zoals afgelopen zaterdag de lichtjesavond.

Deze werd georganiseerd door de Federatie Nabestaanden Geweldslachtoffers en ook zaterdag werden talrijke kaarsjes aangestoken ter herinnering aan al die zinloos om het leven gebrachte personen.

De Muur is een begrip geworden en sinds enige jaren ook voorzien van naamplaatjes. Deze worden jaarlijks in het voorjaar geplaatst, helaas komen er nog steeds nieuwe namen bij op de Muur. De Lichtjesavond werd een middag en avond van verdriet en gedenken met een aantal sprekers, zoals Jack Keijzer, de voorzitter van de organiserende FNG. Keijzer is landelijk een boegbeeld geworden en voorvechter van steun voor nabestaanden.

Zelf verloor de familie Keijzer eerst hun oudste zoon na een drugsruzie, terwijl hun jongste zoon zich later van het leven beroofde, mede als gevolg van alle ellende. Zaterdag waren er verder sprekers van het Fonds Slachtofferhulp en van ‘Politie, Straffen en besturen’. Na de boordmaaltijd begon de feeërieke rondgang rond de muur, waarbij burgemeester Roger de Groot warme woorden sprak.