Giethoorn siddert, maar volgend jaar ook nog?

Giethoorn - De 207 durfallen die de Gieterse Halloween Spooktocht liepen, waren blij dat ze na anderhalf uur griezelen veilig plaats mochten nemen aan de Griezelbar van het Kulturhus. Bij vlagen was het écht eng. Niet zo verwonderlijk. Giethoorn werd zaterdagavond bevolkt door maar liefst 85 enge figuranten. Schrikken op de vierkante meter, dus.

Ook vierde editie?

De organisatie van de spooktocht is in de handen van de werkgroep Met Vereende Kracht, die in 2017 tekende voor een drieluik van dit dorpsevenement, dat financieel ondersteund wordt door Vitaal Giethoorn. Nu de derde editie erop zit, wordt voor het eind van deze maand een besluit genomen of de griezeltocht ook volgend jaar nog op de kalender staat. Als het aan de organisatie ligt wel. ‘Een tweetal aanmeldingen voor onze werkgroep, maar ook het enthousiame van de deelnemers, de figuranten, het vrijwilligersteam en alle hulp in het dorp sterkt ons in dit besluit’, schrijft het organiserende vijftal.

Terug naar zaterdagavond. In de sfeervol verlichte route in Giethoorn Zuid waren meer dan 30 schrikmomenten gecreëerd. Angstaanjagende griezels, knap toneelspel, vernuftige techniek, zwevende spoken, uit zichzelf rijdende bedden,wegwijsmonniken, Koek&Zopie-heksen en skeletgirls op hoverboards maakten het figurantieteam compleet. Ook punterwerf Schreur sloot aan bij de Halloween-tocht met een spannende route door de werf. Ondertussen maakte de voltallige nieuwe gondelbouwersgroep ‘Van alles wat’ de Gieterse bosjes onveilig. Met het hart in de keel keerden de deelnemers na anderhalf uur terug om bij te komen aan de Griezelbar in het Kulturhus.