Willy-Anne van Gool exposeert bij Zael

Meppel - Minitheater en galerie Zael aan Zuideinde 56 in Meppel toont in december en tot 13 januari de schilderijententoonstelling ‘Ik ben Berk’ van kunstenares Willy-Anne van Gool uit Koekange.

Zij exposeert 15 schilderijen die verschillende aspecten van de bijzondere berkenboom tonen en omlijst haar expositie met uit het sjamanisme afkomstige spirituele voorwerpen.

Haar dochter, Cathelijne Filippo, opent de tentoonstelling op zaterdag 30 november om 15.00 uur. Iedereen is van harte welkom bij deze opneming met een hapje en een drankje. Klinisch psycholoog Ellen Rustige verzorgt gitaarspel.

Tijdens de opening vertelt Cathelijne kort over de ontwikkelingen van haar moeder en hoe deze tot de expositie hebben geleid. Cathelijne is onder meer psycholoog, spiritueel coach, schrijfster en heler.

Willy-Anne groeide op als bakkersdochter in Haarlem en was jarenlang verpleegkundige in het Leidse Academische ziekenhuis. Rond haar 55e begon haar ontwikkeling als beeldend kunstenaar.

Tegelijkertijd voelt zij zich ook sterk aangetrokken tot het sjamanisme, de natuurvisie, voortspruitend uit het spirituele leven van Noord-Amerikaanse en Siberische Indianen. Zij volgde hierin opleidingen, evenals in het Tai Chi Tao, een oude Chinese bewegingsleer. De expositie vertelt daarom ook haar levenspad.

Zij vertelt: ‘sjamanisme gaf mij bewustwording, liefde voor natuur, kennis van mijn grenzen, zien wat met mensen gebeurt. Ieder mens is verbonden met een boom of plant in de natuur’, zegt zij ‘en ik ben een berk.’

Zie verder voor openingstijden www.zael.nl.