HanzeOrkest en Mannes Hofsink samen in Grote kerk

Meppel Het HanzeOrkest uit Zwolle brengt op zondagmiddag 17 november hun Franse najaarsprogramma naar de Grote- of Mariakerk in Meppel.

Het programma omvat de adembenemende derde symfonie van Saint-Saëns (ook wel de orgelsymfonie genoemd) en het spetterende dubbelconcert voor twee piano’s en orkest.

Het HanzeOrkest is een ambitieus en enthousiast semi-professioneel symfonieorkest dat repeteert in Zwolle en een bekende naam is in de wijde regio. Opgericht in 1990 als Kamerorkest Zwolle en in het jaar 2000 omgedoopt tot HanzeOrkest kent het orkest zo’n veertig vaste leden die per project eventueel worden aangevuld met gastmusici.

Het orkest staat sinds 2011 onder leiding van Frank Adams, die samen met de musici invulling geeft aan eigen projecten en meewerkt aan uitvoeringen van bijvoorbeeld koren of theatergezelschappen. Op het programma staan zowel grote symfonische werken als kleiner georkestreerde composities, waarvoor bekende solisten of aanstormende talenten worden aangetrokken.

Ook in dit najaarsproject is dat gelukt: niemand minder dan Mannes Hofsink, die als cantor-organist kort geleden afscheid nam van de Protestantse gemeente in Meppel maar gelukkig nog altijd als beiaardier en solist actief is, neemt de orgelpartij van Saint-Saëns voor zijn rekening. Vol enthousiasme keert hij terug naar het vertrouwde Meppeler orgel in de Grote Kerk.

Voor het dynamische dubbelconcert van Poulenc werkt het orkest samen met de jonge pianistes Elsbet Remijn en Claudette Verhulst. Beter bekend als pianoduo Beth & Flo veroveren deze getalenteerde musici de concert- én theaterpodia met hun schitterende spel en vernieuwende projecten.

Op zondag 17 november om 15.00 uur vindt het concert plaats in de Grote- of Mariakerk te Meppel. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij boekhandel Riemer Barth en via www.hanzeorkest.nl