Henny Berends organiseert jubileumduurloop

Balkbrug - Sinds 2009 organiseert Henny Berends duurlopen voor de recreatieve sporter. In het voorjaar organiseert Berends de Reestdaltocht, iedere keer vanaf een andere locatie, en in het najaar wordt er gestart vanaf molen De Star.

‘Zaterdag 9 november organiseer ik mijn 25e duurloop’, vertelt Henny Berends. ‘Het wordt weer een prachtige loop door de omgeving van Balkbrug. Startend vanaf De Star gaan de deelnemers naar de Ommerschans, een tocht van 7 of 10 kilometer.’

Het mooie is dat de deelnemers onderweg nog van route kunnen wisselen waardoor ze voor een langer of korter traject gaan. ‘De meeste deelnemers kiezen dan toch voor het langere traject’, aldus Berends.

‘De Star Ommerschanstocht is zowel voor wandelaars als hardlopers bedoeld. Beide groepen lopen in tegenovergestelde richting waardoor ze weinig of geen last van elkaar hebben. Ook mogen de wandelaars al om 9.30 uur starten, terwijl er de hardlopers om 10.00 uur starten.’ Voor wie wil is er eerst een warming-up. Deze wordt verzorgd door sportschool Atlas.

De routes zijn met pijlen en linten afgezet. Voor de wandelaars heeft Henny Berends een routebeschrijving klaarliggen. ‘Alle mooie plekken nabij de Ommerschans, zoals het Canadabos en de bossen ten zuiden van Balkbrug, worden aangedaan. Nu de herfst weer prachtig kleurt is het helemaal genieten voor de deelnemers’, aldus Berends, naast enthousiast duursporter ook liefhebber van de natuur.

‘Er ligt geen tijdsdruk op deelname. Iedereen kan in zijn of haar tempo mee doen. Aanmelden vooraf is ook niet nodig en voor de kosten hoeft men het niet te laten. Ik vraag slechts een kleine vergoeding voor de gemaakte kosten.’

Na afloop staat er bij de molen wat eten en drinken klaar. Ook kan de molen bezichtigd worden. ‘Ik ben heel blij met de gastvrijheid van de molen en zie er naar uit om zaterdag veel enthousiaste lopers en wandelaars te begroeten.’ De vorige edities trokken zo’n honderd deelnemers.