Vaker bezwaar tegen WOZ-waarde in Steenwijk, in Meppel juist minder bezwaren

Regio - In Meppel werd vorig jaar minder vaak bezwaar aangetekend tegen de vaststelling van de WOZ-waarde dan in 2017. In Steenwijkerland werd juist vaker een bezwaarschrift ingediend. Dat blijkt uit gegevens van LocalFocus op basis van cijfers van de Waarderingskamer.

In heel Nederland waren en juist meer huiseigenaren deie bezwaar maakten tegen de WOZ-waarde die gemeente voor hun woning heeft vastgesteld. In zeker zes op de tien gemeenten was het percentage 'woningen onder bezwaar' in 2018 hoger dan in het jaar ervoor.

Mensen tekenen vooral bezwaar aan als ze denken dat hun huis te duur wordt ingeschat. Een hogere woningwaarde betekent namelijk vaak ook hogere belastingen. De afgelopen jaren stegen de WOZ-waardes flink.

In Meppel was in 2017 ongeveer 1,1% van de woningen onder bezwaar. Vorig jaar was dat percentage gedald naar ongeveer 1%.

In Dalfsen was de daling nog groter, van 3,5% in 2017 naar 2,6% vorig jaar.

In Westerveld en Staphorst bleef het percentage gelijk. Wel is het aantal woningen onder bezwaar in Westerveld met 1,6% fors hogr dan in Staphorst (0,4%).

De inwoners van De Wolden tekenden vorig jaar vaker bezwaar aan dan een jaar eerder. Het percentage steeg van 1% naar 1,5%.

In Steenwijkerland steeg het aantal bezwaren spectaculair van 1,8% in 2017 naar 2,5% in 2018.