Burgemeester opent expositie lokale kunstenaars

Nieuwleusen - Burgemeester Erica van Lente opent op vrijdag 8 november in het kulturhus de Spil de tentoonstelling Artistiek talent 2. Maar liefst 25 artistieke talenten uit Nieuwleusen en omstreken exposeren hun kunstwerken in De Spil.

Met deze tentoonstelling wil de organisatie die onder meer in handen is van beeldend kunstenaar Max Timmerman de artistieke talenten een kans geven zich te presenteren. Kulturhus De Spil wil met deze tentoonstelling laten zien wat er zoals speelt op creatief- en kunstzinniggebied in Nieuwleusen.

De exposanten zijn professionele kunstenaars en autodidactische kunstenaars. Ze tonen hier gezamenlijk hun kunstwerken van diverse aard zoals: schilderijen, tekeningen, foto’s, keramiek, glasobjecten, beelden en origami.

De tentoonstelling wordt begeleid met een brochure waarin alle exposanten met hun werk zijn opgenomen. Deze brochure wordt tijdens de opening overhandigd door Erica van Lente aan de exposanten.

Timmerman is sinds kort als adviseur kunst en tentoonstellingsbeleid verbonden aan het Kulturhus. In samenwerking met het Kulturhus verzorgt hij de tentoonstellingsprogrammering voor de komende jaren. Het is de bedoeling dat er iedere vier maanden een nieuwe tentoonstelling wordt gerealiseerd. Ieder met een geheel eigen thema zoals “Artistieke talenten 1”, “Eigentijdse Kunst” van individuele professionele kunstenaars uit Nieuwleusen en de gemeente Dalfsen, ’L Art Brut” kunstenaars met een beperking en andere bijzondere kunst- en cultuuruitingen.

Deelnemers

Deelnemende 25 exposanten zijn: Dicky Brasjen, Henny Compagner, Eliane van Dalen, Odette van Doorne, Joke van Eck, Muha Farzat, Hilly Holterman, Ans Hollewand, Diny Hoogers, Gerlinde Hovenga, Tineke Langbroek, Annemarie Leebeek, Azat Malikov, Sytske Nijland, Hetty Overwijk, Jeanette Pot, Alie Remmelts, Theo Siccama, Tineke Siccama-van-Lemel, Wim Schrijver, Janny Stegerman-Hekman, Henk Toersen, Marjolein Veltmaat, Anita van der Veen en Lufiene Weustink.

Info: www.despilnieuwleusen.nl