SP wil onderzoek naar opengraven Prinsengracht stoppen

De investering van 40.000 euro voor het onderzoek naar eventueel opengraven naar de Prinsengracht is volgens de SP niet uit te leggen, terwijl er op veel terreinen bezuinigd wordt in Meppel. Daarom wil de partij dat het onderzoek wordt stopgezet.

De gemeente laat een extern onderzoeksbureau onderzoek doen naar het eventueel opengraven van de Prinsengracht, tot aan de Groenmarkt. De kosten hiervan zijn 40.000 euro. De SP ziet niets in dit onderzoek. ‘Er zijn geen middelen om een eventuele positieve uitkomst van het onderzoek tot uitvoering te brengen’, meent fractievoorzitter Xander Topma.

Het onderwerp leeft in Meppel. Er zijn voor- en tegenstanders. In juni hield de gemeente inloopbijeenkomst. Het wilde met inwoners en ondernemers in gesprek over de Prinsengracht om te weten te komen wat er niet vergeten mag worden bij onderzoek.

Er gaat onderzocht worden welke maatschappelijke kosten en baten te verwachten zijn als gevolg van het opengraven van de gracht op het Prinsenplein en hoe deze economisch geduid kunnen worden. De verwachting is dat een eerste concept van het onderzoek in april 2020 afgerond is. De gemeente bepaalt deze maand welk bureau het onderzoek mag uitvoeren.

Donderdag wordt het voorstel van de SP behandelt, tijdens de gemeenteraad.


Gerelateerd nieuws