Aannemers balen van kritiek op bouw appartementencomplex Ruinen

Aannemers die betrokken zijn bij de bouw van het appartementencomplex op de hoek Westerstraat-Brink in Ruinen, zijn ontstemd over de kritiek die donderdag in de gemeenteraad klonk over de veiligheid van de straat.

Tjalling de Wit (CDA) stelde vragen over de situatie in de Westerstraat, die op dat punt aardig vernauwd is door de plaatsing van hekwerk.

Er werd donderdag gezegd dat de hekken verder op straat stonden dan van de gemeente mocht. ‘Maar dit is allemaal overlegd met een ambtenaar van de gemeente en die ging hiermee akkoord’, zegt Hans Brand van Bouwbedrijf Coelingh. ‘De plaats van de hekken is samen met de gemeente bepaald en ingemeten. En dan nu zeggen dat het niet goed is?’

Social media

Het bouwblok wordt volledig op grond van de familie Ten Oever gebouwd en moest na overleg met de gemeente dicht op de weg komen te staan. Volgens de bouwers valt het wel mee met de onveiligheid en dat geluid klinkt ook op sociale media door.

‘Het is wat krap, maar als iedereen elkaar een beetje ruimte geeft, is er niets aan de hand’, zegt iemand die er vaak met de bus langskomt. Als tip geeft iemand anders het verwijderen van het reclamedoek aan het hek, zodat het zicht verbeterd wordt. ‘Je kan het verkeer van rechts niet aan zien komen als je op de Westerstraat rijdt.’