Echtpaar Nieman-Veldhuis 60 jaar gehuwd (en houdt conditie op peil met de hometrainer)

Meppel - Hendrik Nieman en Sjoukje Veldhuis zijn woensdag 6 november 60 jaar getrouwd. De burgemeester kwam langs om ze te feliciteren.

Ze leerden elkaar kennen in 1955, tijdens het fietsen, waarna ze vier jaar verkering hadden. Ze zijn op 6 november 1959 getrouwd. Ze hebben twee kinderen gekregen: een dochter en een zoon. Ook hebben ze drie kleinkinderen.

Hendrik Nieman is in begonnen als timmerman in 1948 in Exloo en na zeven jaar werd hij bouwkundig tekenaar bij de gemeente Assen. Daarna heeft hij vijf jaar bij een architect in Emmen gewerkt (Bouwbureau en tekenbureau).

Hij is ook betrokken geweest bij de bouw van het ziekenhuis in Meppel via Architectenbureau Velp. Hierna heeft hij nog bij een architect in Steenwijk gewerkt en hij is projectleider bij Rollecate geweest. Op 1 januari 1993 is hij op 60-jarige leeftijd met pensioen gegaan.

Sjoukje heeft altijd geholpen bij haar ouders in de brandstoffenhandel. Verder heeft zij diverse werkzaamheden verricht in het ziekenhuis in Coevorden. Zij heeft diverse cursussen gevolgd waaronder diëtiste. Later heeft zij nog gewerkt bij het Rusthuis De Breehof in Nieuw Amsterdam als hoofd linnenkamer.

Samen mogen ze graag kaarten en fietsen. Met de hometrainer houden ze hun conditie op peil. Sjoukje mag graag puzzelen en Hendrik houdt van biljarten.