Burgemeester Theo Segers verlaat Staphorst

Burgemeester Theo Segers (59) van Staphorst, lid van de ChristenUnie, is vanavond voorgedragen als de nieuwe burgemeester van de gemeente Molenlanden in Zuid-Holland.

Segers had een maand of vijf geleden gesolliciteerd. Niemand wist dat.

Segers kwam medio 2015 naar de gemeente Staphorst. Hij volgde Joop Alssema op die vijftien jaar burgemeester was geweest. Daarvoor was Segers onder meer directeur-bestuurder van de stichting Protestants-Christelijk Primair Onderwijs (PCPO) in de Krimpenerwaard. Tot 1 januari 2015 was hij tevens wethouder van de gemeente Ouderkerk namens de ChristenUnie.

Theo Segers, zoon van een bollenkweker uit Lisse, zegt Staphorst niet zat te zijn, hoewel het een moeilijk jaar is geweest, met het opstappen van wethouder Bert Krale van het CDA, nadat zijn partij het vertrouwen in het college opzegde - en ongekende financiële problemen.

‘Ik had het en heb het naar mijn zijn in de gemeente Staphorst. Niet voor niks kochten mij vrouw een ik nog niet zo lang geleden een huis in IJhorst. Dat zegt genoeg’, zegt Segers, thuis in IJhorst. ‘Ik word zestig en mijn herbenoemingsprocedure zat eraan te komen. Wil ik nog een stap maken in mijn leven, dan moet dat nu. Molenlanden is een mooie gemeente met 43.000 inwoners, met onder andere Kinderdijk binnen haar grenzen. Ik kom uit deze streek. Deze gemeente past bij mij.’

Zoals het nu lijkt, wordt Segers op 13 januari geïnstalleerd in Molenlanden. De kleinste gemeente van Overijssel, Staphorst, moet op zoek naar een nieuwe burgemeester.


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!