Meppel maakt zich op voor derde editie Popronde

Meppel - Het grootste rondreizende festival van Nederland doet doet op zondag 17 november Meppel aan. Door de hele stad vinden 19 optredens op 11 locaties plaats. Nieuw is de opening in fietsenzaak L’Hirondelle.

Tijdens de Popronde vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast café’s en poppodia fungeren ook kunstgalerieën, de bibliotheek en andere bijzondere plekken als podia.

Fietsenzaak

In Meppel is L’Hirondelle Bike Shop een van de bijzondere locaties, in de hippe fietsenzaak opent Eva van Manen (afgelopen week nog in De Wereld Draait Door te zien) de derde editie van Popronde Meppel.

Muziekcoöperatie Meppel vindt dit jaar onderdak in het oude postkantoor aan het Zuideinde. Waar in het verleden altijd het podium in het technieklokaal van de RSG werd gecureerd is inmiddels het oude postkantoor het podium waar Nele Needs a Holiday, Magnetic Spacemen en The Resurrection zullen spelen.

Afterparty

Vanaf 21.45 uur barst in Muziekcafé Clouso de afterparty los met 80’s electropopband Dr. Justice & The Smooth Operators.

Deze artiesten en bands treden ook op in Meppel: Merel Sophie, Small Town Bandits, Aidan & the Wild, Suzy V, Foxlane, Laura, Baer Traa, Ben Forte, Gumbo Kings, Bongloard, Sarah & Julia, Simon Keats, Destructive Penguins en Three Little Clouds.