Arme Kant begint in te zamelen voor kerstactie

Meppel - Met het overhandigen van de eerste envelop aan wethouder Henk ten Hulscher is de werkgroep Arme Kant een inzamelactie gestart om de komende kerstactie te financieren. Met de kerstactie wil de Arme Kant ruim 600 huishoudens met een beperkt besteedbaar inkomen een supermarkt cadeaukaart ter waarde van 35 euro overhandigen.

Vorig jaar konden met de kerstactie meer dan 600 gezinnen worden verblijd met een supermarkt cadeaukaart van 35 euro. Ook dit jaar is het doel om huishoudens met een laag besteed inkomen met de kerst wat meer ruimte te geven, om boodschappen te doen voor de feestdagen.

De Arme Kant hoopt hen weer cadeaukaarten te geven die besteed kunnen worden bij de Jumbo, Albert Heijn en Coöp.

Daarvoor is veel geld nodig, ongeveer 21.000 euro. Dankzij de Rabobank Club Support actie is er al een flink bedrag ontvangen, maar ook bedrijven, winkels en kantoren worden benaderd voor een kerstgift aan de Arme Kant. Zij ontvangen binnenkort een brief met het verzoek een financiële bijdrage te leveren. Ook aan de Meppelers wordt gevraagd om een gift uit solidariteit voor deze Meppelers. Dit kan door een bijdrage te storten op rekeningnummer NL 84 RABO 0341 8578 74 t.n.v. Arme Kant Meppel.