Staphorst doet goede zaken met winst op rode lantaarndrager

Staphorst- Staphorst heeft met duidelijke cijfers gewonnen van Buitenpost. De geel-blauwen versloegen de rode lantaarndrager uit Friesland met 3-0 en heeft daardoor weer zicht op de subtop. Na een moeizame eerste helft wist de thuisploeg pas na rust de ban te breken. Een eigen goal van Buitenpost, Martijn Brakke en Stan Haanstra zorgden in het laatste half uur alsnog voor een duidelijke zege.

Staphorst was voor rust wel duidelijk bovenliggend aan de ver inzakkende Friezen. De thuisploeg kreeg een aantal mogelijkheden, maar wist de score niet te openen.

Ook na rust had Staphorst moeite een opening te vinden in de hechte Buitenpost-defensie. Net toen de bezoekers zelf wat meer uit hun schulp kropen was het raak in de 69e minuut. Een voorzet van Mike Reuver werd door een Fries in eiegn doel gewerkt, 1-0. Vier minuten later was het duel beslist via Martijn Brakke. Hij schoot een voorzet van Mark Schra in twee instanties tegen de touwen, 2-0. In de slotfase was het Stan Haanstra die met de mooiste goal van de middag de eindstand op 3-0 bracht. Hij knikte een voorzet van Martin van 't Ende lekker binnen.