Geen periode FC Meppel na forse nederlaag in slotfase

Hoogeveen- FC Meppel heeft een forse nederlaag geleden in Hoogeveen tegen De Weide. De Meppelers verloren met 5-1 en grepen daardoor naast de 1e periode. Die ging nu naar LTC dat als promovendus knap beslag legt op de eerste prijs van het seizoen. FC Meppel kwam in Hoogeveen al snel op achterstand, maar repareerde dit voor rust. Na pauze was het lang beter, maar ging het in de slotfase fors mis.

FC Meppel kwam al in de 7e minuut op achterstand door een treffer van Mitchell Luchtenberg, 1-0. De Weide zakte ver in en liet het initiatief aan FC Meppel. Dat wist maar mondjesmaat tot mgelijkheden te komen en had het moeilijk met de compact spelende thuisploeg. Pas in de 37e minuut wist Emiel Kwant op aangeven van Brian vd Zweerde de gelijkmaker aan te tekenen, 1-1.

Ook na rust was FC Meppel de bovenliggende partij, maar wederom waren de kansen schaars. De Weide counterde in de 73e minuut succesvol naar een hernieuwde voorsprong via Justin Belt, 2-1. De bezoekers probeerden het daarna nog wel, maar dichtbij de gelijkmaker kwam FC Meppel nimmer meer. In de absoluten slotfase incasseerde de ploeg van trainer Arjan Plessen nog drie tegentreffers waardoor het met een forse 5-1 nederlaag huiswaarts keerde.