Gemeente is ‘stout’ en vervangt twee bruggen Belt-Schutsloot

Belt Schutsloot - Burgemeester Rob Bats houdt woord als het gaat om de stikstofuitspraak af en toe te negeren. Twee bruggen aan de Havezatherweg in Belt-Schutsloot worden binnenkort vervangen, terwijl de gemeente daar geen officiële vergunning voor heeft. De bruggen zijn zo slecht dat brandweerauto’s er niet meer overheen kunnen.

Eerder zei Bats dat ‘desnoods stout te zijn’ mocht de veiligheid van inwoners in het geding zou komen. Met ‘dwars door het systeem’ bedoelde hij het negeren van de stikstofuitspraak van de Raad van State, die de vergunningverlening stillegt van projecten die leiden tot een verhoging van de stikstofuitstoot. Het college van Steenwijkerland wil in Belt-Schutsloot de bruggen koste wat het kost vervangen, stikstofuitspraak of niet. Brandweerauto’s, maar ook ander zwaar verkeer zoals vuilniswagens mochten sinds deze zomer al niet meer over de brug.

Volgens de gemeente stonden de twee bruggen toch al op de nominatie om dit jaar nog vervangen te worden. De werkzaamheden betekenen dat de woningen aan de doodlopende weg niet meer bereikbaar zouden zijn. Daarom is er vanaf de loswal aan de Vaste Belterweg een tijdelijke noodbrug gebouwd. Vooral voor de scheepvaart is het opletten. De doorgang is erg smal en nauwelijks een meter hoog.