Open dag luidt begin van KindPunt Vissersingel

Meppel - Het gebouw waar Kindcentrum Beatrix en Kindcentrum Talent in zitten, heet sinds afgelopen zaterdag ‘KindPunt Vissersingel’. Ouders en peuters konden zaterdag kennismaken tijdens een open dag.

Naast een rondleiding door het gebouw konden de peuters genieten van een voorstelling over een leeuw en een muis. De voorstelling viel goed in de smaak, de peuters genoten zichtbaar en deden ook actief mee.

Ouders kregen uitleg over de nieuwe naam. ‘KindPunt’ wil duidelijk maken dat het binnen dit kindcentrum draait om het kind. ‘Daar willen beide scholen en de kinderopvang een ‘punt’ van maken’, is de toelichting.

Kindcentrum Beatrix en Talent

Kindcentrum Beatrix biedt de kinderen een vaste structuur aan voor taal, rekenen en de andere vakken. Er is een vast programma waarbinnen de leerstof wordt aangeboden. Binnen de leerstof wordt rekening gehouden met de verschillen in intelligentie en tempo tussen de kinderen.

Op kindcentrum Talent wordt de leerstof meer individueel aangeboden. De kinderen hebben een eigen (digitaal) portfolio waarin de leerstof wordt bijgehouden en samen met de leerkracht wordt het programma samengesteld Een aantal keren per jaar laat het kind aan de ouders zien welke leerdoelen bereikt zijn en waar nog aan gewerkt moet worden. Dit is in de plaats van de tienminutengesprekken op andere scholen.