Primeur voor Henny Berends bij 25e duurloop

Balkbrug Tijdens De Star Ommerschanstocht, de 25e duurloop die Henny Berends in de omgeving van Balkbrug georganiseerd heeft, heeft hij een primeur meegemaakt.

‘Naast negentig hardlopers en dertig wandelaars mocht ik voor het eerst tien canicrossers verwelkomen. Dat zijn hardlopers die samen met hun aangelijnde hond aan een duurloop deelnemen. Een prachtig gezicht, want de honden zaten vol energie en conditie en vanaf de start gingen deelnemers en honden er met flinke snelheid vandoor.’

De omstandigheden waren zaterdagochtend uitstekend en de deelnemers kwamen vanuit Coevorden tot Westenholte, van Almelo tot aan Hoogeveen. ‘Met name de Loopgroep Avereest en Spurt ’88 waren flink vertegenwoordigd. Veel deelnemers kwamen voor de zoveelste keer, maar ik heb ook nieuwe gezichten mogen begroeten’, aldus Berends. Terwijl de wandelaars al op weg waren gaf sportschool Atlas Sport een warming-up waar de hardlopers enthousiast aan deelnamen.’

Na de warming-up vertrok een felgekleurd lang lint met hardlopers voor hun afstand. Er kon gekozen worden uit een route van zeven of tien kilometer waarbij alle mooie plekken rondom de Ommerschans (waaronder de passage van de stapstenen) en het Canadabos werden aangedaan.

De route voerde vervolgens via het Kupersbruggetje, het Dronkenmanslaantje, de eveneens in fraaie herfstkleuren getooide Kastanjelaan richting de Boslaan. Via de bebouwde kom kwam iedereen zonder kleerscheuren en zeer voldaan aan bij molen De Star.

Een heel peloton Starvrijwilligers had intussen alles al klaar staan. Berends: ‘Verser kon de door de enthousiaste mensen van molen De Star gebakken kruidkoek niet zijn. De warme koffie en de jachtbitter werden met veel genoegen genuttigd. Ook werden er nog flink wat molenaarsingrediënten gekocht en de molen bezichtigd. Met elkaar kunnen we terugblikken op een zeer geslaagde jubileumeditie’, aldus Henny Berends.

Hij vond het ook bijzonder prettig dat de drie verschillende doelgroepen zo goed in één evenement samen konden sporten. ‘Dat is geweldig’, zegt Henny nog altijd nagenieten van de mooie ochtend.

Op 25 april 2020 hoopt hij de Reestdaltocht te houden, dit keer vanaf Den Kaat. ‘Veel lopers komen bij beide duurlopen omdat beide gebieden zo ontzettend van elkaar verschillen en vanwege de laagdrempeligheid van het evenement. Sportend genieten c.q. genietend sporten.’


MEER LEZEN?
Mis niets van het nieuws uit Meppel en omgeving!